Min barndom

Jag är en typisk bruksunge från Degerfors som haft en väldigt bra uppväxt där. I Degerfors fanns inte bara järnverket och fotbollen. Där fanns – som tur var – också Nisse Landgren. Som trombonist lyckades Nisse Landgren omvandla sitt stora musikintresse till ett yrke och det beundrade jag honom för.

Jag behövde verkligen en sådan förebild, för som barn var jag något av en främmande fågel i Degerfors. Det var inte bara det att jag var invandrargrabb med en mamma från Polen och en pappa från Österrike. Jag var också ganska ointresserad av sport, blev alltid vald sist när vi spelade brännboll och gillade att måla.

Allt detta medförde en viss grad av ensamhet och en småtråkig tillvaro – vilket i sin tur innebar gott om tid för att odla andra intressen.Min barndom
Vid tretton års ålder hade jag så min första konstutställning i Folkets hus. Jag sålde slut och blev rik – hela 300 kronor fick jag ihop.
Min barndom”Kan Nisse så kan jag” tänkte jag och vek av från Degerfors huvudgata till förmån för en konstigare väg. En konstnärligare väg.