Hjärtinnerligt välkommen

Göra tv, hålla föreläsningar, skriva, formge, laga mat, göra egna viner! På den här webbplatsen finns det mesta representerat av allt som jag har förmånen att syssla med. Jag är en privilegierad människa som får ägna mig åt en massa roliga saker. Men tack och lov finns det mycket som är ogjort och som jag skulle vilja prova på. Blåsa glas vore kul. Eller jobba som kock på en västindisk ö.

Drivkraft och inspiration

Nyfikenheten är en drivkraft. Inspirationskällorna är många. Jag älskar härliga, ärliga människor och vackra platser som Toscana och Florens, andra tidsepoker som renässansen och inte minst den svenska historien. Hantverk, slöjd och konsthantverk är också otroligt inspirerande.

Att vara för sig själv en stund

Det är också inspirerande att vara för sig själv och tomglo ibland. Jag är bra på det. Vi behöver alla tid att reflektera. Och att ge sig själv en uppmuntrande klapp på axeln då och då. Det borde förresten ingå i FN:s stadgar för mänskliga rättigheter; att vi ska få tycka om oss själva. Det är först då som vi har förmåga att berömma andra.

Korvkioskprincipen

Jag tillämpar den själv. Det började jag med när jag sålde korv på IKEA. När kön växer sig lång är det klart man kan bli stressad om man hela tiden ser alla stressade och hungriga människor som står och väntar på sin korv. Det är då man tar till korvkioskprincipen och försöker se en människa i taget. Glöm kön. Bemöt personen du har framför dig med ett leende och fråga "Ska det inte ska vara lite räksallad på korven också. Det är ju ändå fredag." Det handlar om att inte ha för långt perspektiv. Att inte försöka hinna med allt på en gång utan göra en sak i taget. Jag kallar den korvkioskprincipen. Och den kan tillämpas i mycket. Till och med av den som ska hålla ett presidenttal.

De där orden

De där citaten, ja. Det har blivit ett och annat genom åren. Jag går ju inte omkring och funderar över formuleringar, utan de kommer oftast till när jag vill beskriva någonting. Och då måste man ta i lite. Ta till liknelser och bilder. Dra paralleller. Låna in lite och ibland bilda nya ord för att förklara. Vissa är ganska bra, tycker jag. Andra kanske kunde ha stannat inne i mitt huvud. Men det bjuder jag på.