Böcker

""Berättandet och skrivandet är en förlängning av mig själv. Om jag levt på medeltiden, skulle jag förmodligen ha suttit i en katedral och berättat de mest hiskeliga historier." /Ernst Kirchsteiger Nu innehåller inte böckerna några hiskeliga historier. Tvärtom. Ambitionen är att inspirera. Och att skapa lust hos läsaren.

Lyckan i det lilla (Kommer i september 2015!)

Tänk efter! Att träna huvudet är viktigare än att träna kroppen, menar Ernst Kirchsteiger som sjunger långsamhetens lov på vägen mot ett mer harmoniskt och glädjefyllt liv. Sluta jaga. Var snäll mot dig själv. Världen går inte under om du inte gör allt idag. I den här personliga tankeboken utvecklar Ernst sin livsfilosofi. Med berättelser ur sitt eget liv delar han med sig av både ljus och mörker och ger sin syn på hur man skapar plats för mer kärlek, närvaro, lugn och lycka. En bok att inspireras av och hämta kraft ur. En bok som hjälper dig att hitta hem och bli mer nöjd med den du är. Om vikten av att försonas med döden, att vänta in sin själ och att uppleva livet med alla fem sinnen. Boken ger konkreta tips, till exempel vad det innebär att leva efter "korvkioskprincipen". Och att ha regelbundna utvecklingssamtal med sig själv och sin partner.

Av Ernst Kirchsteiger och Carina Nunstedt 
Bokförlaget Forum

Året med Ernst

Varje årstid innehåller något unikt och det gäller att hinna njuta innan ögonblicket flimrat förbi. I denna bok får vi följa Ernst Kirchsteigers vardag från kök till täppa, via snickarboden och färgpytsen, och ingen kan som Ernst få oss att upptäcka de förunderligt vackra detaljer som hela tiden finns där i vår absoluta närhet. Inspirerande tips, underfundiga lösningar och läckra recept varvas med Ernsts filosofiska betraktelser över tillvaron och tidens gång. Året med Ernst är den perfekta presenten till alla som älskar Ernsts stil. Och för alla som bara vill njuta av en sällsam blandning av livets goda, speglat genom årstidernas skiftningar.

Av Ernst Kirchsteiger 
Ica Bokförlag

Sommar med Ernst: Mat blommor & fix

När Ernst Kirchsteiger firar sommar gör han det med ena metern i hängmattan och den andra i verktygslådan. Sommaren är lika delar kontemplation och kreativitet. Det är nu vi har tid och lust att gå loss på projekt och laga lagom lättjefull mat. Vi är förvirrade bönder allihop. Vi låtsas vara storstadsmänniskor och urbana, men inom oss finns en längtan efter att gräva, dona i trädgården, sätta en bröddeg, måla om just det där handfasta som vi fått armar och hjärna för att göra. I Sommar med Ernst ryker både strumpor och skor när vår folkkäre inredare bjuder in läsarna till sin sommarvärld. Vi får lära oss allt från att sy hissgardiner till att grilla kräftor. Ernst bjuder på sina smartaste fix för sommarstugan och lagar mat i det fria. Det vankas somriga recept, ärliga material och fiffiga lösningar. Allt färgsatt med vackra bilder från Ernst egen sommar.

Av Ernst Kirchsteiger, Mia Gahne
Ica Bokförlag

Jul med Ernst: Mat blommor & fix

En jul med Ernst är inte som andra jular. Ernst Kirchsteiger går sin egen väg oavsett om han binder granriskransar, bakar pepparkakor eller arrangerar hyacinter. Ledstjärnan i hans vision om den perfekta julen stavas familjemys, lugn och avskalad enkelhet. Julen är ingen tävling. Det handlar inte om att den som har flest tomtar vinner. Det handlar om att kunna ta en skinkmacka och en pilsner med en vän. Om att kunna landa och vara lite barnslig en stund. Ernst bjuder i den här vackra boken med julröd linnerygg på sina bästa julrecept, såväl egna kreationer som traditionella familjerecept. Dessutom visar han smarta fix med små medel – alltifrån girlanger till ljuslyktor. Men ingen jul utan blommor. Ernst visar oss vägen till enkla blomsterarrangemang där färgerna och formerna får styra. Jul med Ernst är som Ernst själv; en ärlig jul i bokform med recept på köttbullar, saffranspannkaka, leverpastej, revbensspjäll, fisksallad, inlagd stekt strömming, knäckebröd, friterade vildsvin och kanderade äpplen.

Av Ernst Kirchsteiger, Mia Gahne
Massolit Förlag